djurwebb.se – Ditt djur på webben

Tips för katter, hundar, fåglar, gnagare, reptiler, fiskar, hästar och lantgårdsdjur

Livsmedel som kan förgifta en hund

By • Dec 21st, 2022 • Category: hund

Russin och vindruvor

Det finns gott om exempel på hundar som tål russin, men visa kan blir förgiftade av bara en handfull russin då de skadar deras njurar. Chansa inte utan se till att hunden inte får i sig stora mängder russin om du är osäker.

Nötter

Nötter, särskilt de som är mycket oljiga som valnötter, är farliga för hundar. En vild hund skulle aldrig äta en nöt i naturen, men godis eller kakor med nötter kan lätt locka en hund.  Nötter kan orsaka förlamning hos hundar och förstöra hundens organsystem. Så se till att hunden inte får i sig större mängder av sådant som innehåller nötter.

Sötningsmedel

Sötningsmedel är inte hälsosamt för djur. Sötningsmedel, särskilt xylitol som finns i tuggummi, kan slå ut en hund.

 

Choklad

Choklad smakar gott, både för människor och hundar. Men choklad innehåller vissa ämnen som kan vara extremt farliga för en hund. Detta gäller särskilt mörk choklad.  30 gram mörk choklad kan räcka för att döda en 15 kg tung hund. Chokladen kan orsaka hjärtattacker och magblödningar.
Symptom på chokladförgiftning hos hundar är kräkningar, magsmärtor, diarré, oro, hjärtklappning, kramper och törst.
Kakao innehåller teobromin, vilket är giftigt för hundar.

Med denna räknare kan du enkelt ta reda på om hunden har intagit potentiellt giftiga mängder kakao.

 

Lök och avokado

Lök i alla former kan göra en hund sjuk, så låt inte hunden äta köttbullar med lök till exempel. Hunden kan bli förgiftad av all sorts lök, så låt därför inte hunden gräva upp blomsterlökar och äta dem.

Även avokado kan förstöra din hunds mage och orsaka bland annat kräkningar och diarré.

Leave a Reply