djurwebb.se – Ditt djur på webben

Tips för katter, hundar, fåglar, gnagare, reptiler, fiskar, hästar och lantgårdsdjur

Så får du en lycklig hund utan ångest

By • Nov 13th, 2017 • Category: hund

Även många av våra husdjur kan uppleva mentala störningar som depression, nedstämdhet, stress och ångest. Det gäller inte minst de sociala hundarna.  Och en sådan sak som att ägaren tittar för mycket på mobilen istället för att ha kontakt med hunden kan ha betydelse.

Om ägaren ägnar fokus åt mobilen istället för hunden t.ex. vid promenader och hemma så försämras kontakten mellan husse eller matte och hunden. Hunden behöver få uppmärksamhet för att inte bli nedstämd. Om den inte får det blir den frustrerad eller orolig. Om hunden sover mycket och är allmänt slö kan det vara tecken på depression.

Hunden behöver också få använda alla sina sinnen för att må bra, och då speciellt nosen då luktsinnet är viktigt för hundar. Låt hunden få nosa upp godbitar som du har gömt så ökar både interaktionen och hundens aktivering vilket bidrar till välmående.

Och förhoppningsvis kommer du att märka att det inte bara är hundens välmående som förbättras av att du lever mer i nuet utan även ditt eget välbefinnande.

Leave a Reply