djurwebb.se – Ditt djur på webben

Tips för katter, hundar, fåglar, gnagare, reptiler, fiskar, hästar och lantgårdsdjur

Strandgrisarna på Bahamas

By • Jan 8th, 2018 • Category: gris

Grisar som tamboskap eller t.o.m. minigrisar som sällskapdjur är inget ovanligt. Inte heller vildsvin som bökar runt i skogarna. Men vilda grisar på stranden ser man inte så ofta. Om man inte är på den obebodda ön Big Major Cay på Bahamas. På stranden där lever det ca 20 grisar som älskar att bada.  Man tror att grisarna lämnats kvar av sjömän eller möjligen att de kommer från ett skeppsvrak i närheten. Hur som helst trivs de på sin soliga sandstrand omgiven av saltvatten. Helt enkelt ett paradis för en gris. Stranden har också blivit ett populärt turistmål efter det att grisarna upptäcktes år 2007.

Grisarna upptäcktes av en fotograf som var ute för att fotografera hajar men som istället upptäckte de simmande grisarna. Grisarna matas  av lokalbefolkning på grannöar eller av de turister som kommer förbi och grisarna simmar gärna ut och möter båtar som kommer till ön.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /storage/content/83/166583/djurwebb.se/public_html/wp-content/themes/mimbo2.2/comments.php on line 73