djurwebb.se – Ditt djur på webben

Tips för katter, hundar, fåglar, gnagare, reptiler, fiskar, hästar och lantgårdsdjur

Den japanska Kaninön Okunoshima

By • Jan 6th, 2018 • Category: gnagare

Kan du inte få nog av kaniner så kan du bege dig till den japanska ön Okunoshima.  Det som gör den lite speciell är att den är full med kaniner. Deras ursprung är inte helt klart. En del tror att deras förfäder var förymda laboratoriekaniner från giftgasanläggningen som fanns på ön tidigare.  Andra säger att det var några studenter som lämnade sina tama kaniner på ön innan de åkte därifrån på 70-talet.

Beståndet har dock växt blixtsnabbt eftersom kaninerna inte har några naturliga fiender på ön.
Vuxna honkaniner kan föda en ny kull ungar varje månad vilket innebär att en mamma och hennes avkomma kan växa till en population på 50 000 kaniner på tre år under idealiska förhållanden och utan några fiender.

På andra platser så dödas uoo till 80% av alla kaninungar av rovdjur kort efter att de fötts. Kaninerna på ön är inte heller skygga som vilda kaniner brukar vara, utan de skockas gärna runt besökarna, inte minst för att få mat. För det stora beståndet gör att den naturliga vegetationen som annars är deras föda snabbt äts upp på ön.

Leave a Reply